Menu weselne
Restauracja Złota Góra 2013 r.
Szanowni Młodożeńcy,
W cenie proponowanego przez nas zestawu zapewniamy:
powitanie Młodej Pary tradycyjnym chlebem i solą, podstawowy wystrój stołów i bufetów (kwiaty – do wyboru kolor i rodzaj, świece, serwetki, oraz organza na stołach), opiekuna sali weselnej, obsługę kelnerską i kucharską.
Cena
Osoba dorosła – 170 zł, dzieci do lat 10 – 85 zł
Promocja sezonowa
Jeżeli przyjęcie weselne odbędzie się w styczniu, lutym, marcu, listopadzie lub grudniu cena już od 150 zł od osoby dorosłej, a 75 zł od dziecka. Powyżej 110 osób Młoda Para gratis.
Nie mamy dodatkowych ukrytych opłat (nie pobieramy korkowego, nie pobieramy opłat za szatnię ani za parking).
Obiad Weselny
Zupa (do wyboru):
- Rosół z makaronem
- Rosół z makaronem i łojokami
- Zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem
- Krem borowikowy w chlebku z groszkiem ptysiowym
- Krem brokułowy z migdałami
Danie główne (do wyboru):
- Koperta z indyka (farsz mięsno-grzybowy)
- Filet po włosku (panierowany z żółtym serem)
- Roladki schabowe z farszem grzybowo-serowym)
- Devolaille
- Schab po cygańsku zapiekany z boczkiem i warzywami
- Kotlet schabowy z kością lub bez
- Pstrąg płonący
Dodatki do dania głównego (do wyboru):
- Ziemniaki z wody
- Frytki
- Ćwiartki ziemniaków
- Dufinki
oraz
- Zestaw surówek
- Buraczki
- Marchew
- Seler z rodzynkami
- Kapusta kiszona
- Kapusta pekińska
- Kapusta czerwona
- Kapusta zasmażana z borowikami
Deser (do wyboru):
- Lody płonące z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów i bitą śmietaną
- Galaretka owocowa z bitą śmietaną
- Truskawki z bitą śmietaną (w sezonie)
I danie gorące (do wyboru):
- Kurczak po bawarsku
- Zrazy staropolskie w sosie śmietanowym
- Schab w sosie z zielonego pieprzu
- Sola w sosie cytrynowym
- Sztufada wołowo-szpinakowa z warzywami
II danie gorące (do wyboru):
- Bogracz w kociołku
- Kurczak w sezamie z ryżem kolorowym
- Gołąbki z farszem mięsnym w sosie grzybowym
III danie gorące (do wyboru):
- Żurek staropolski z chrzanem ,kiełbasą i jajkiem
- Barszcz czerwony z krokietem
- Flaki po krakowsku w kociołku
- Kwaśnica z żeberkami wędzonymi
Przekąski na zimno:
- Wędliny
- Galaretki wieprzowe i drobiowe
- Śledzie
- Trzy rodzaje galantyn z kurczaka
- Marynowane warzywa
- Owoce
- Sałatki (trzy do wyboru):
- Z kurczaka wędzonego
- Tradycyjna jarzynowa
- Pieczarkowa
- Selerowa
- Porowa
- Meksykańska
Napoje:
- Kawa, herbata bez ograniczeń
- Napoje gazowane (2 x cola 0,2l, 1 x fanta 0,2l, 1x sprite 0,2l /os.)
- Soki podawane w szklanych dzbankach (1,5l/os.)
- Woda mineralna (1l/os.)
Dodatkowo proponujemy:
Zorganizujemy poprawiny w sposób tradycyjny lub w plenerze w formie bufetu lub grilla z pieczonymi stekami, pstrągami w liściach, ziemniaczkami w folii oraz szaszłykami.
Stół z owocami morza. Cena do uzgodnienia
Prosiaka pieczonego ok 25 kg. Cena – 750zł
Poprawiny
Zorganizujemy poprawiny w sposób tradycyjny lub w plenerze w formie bufetu lub grilla z pieczonymi stekami, pstrągami w liściach, ziemniaczkami w folii oraz szaszłykami.